15
jan

U trudnoći je najvažnije održati elastičnost kože

U tudnoći je dodatno važno kožu održavati elastičnom, s obzirom na povećanje volumena trbuha i grudi. Stoga u AMAMA njezi za mame isključivo koristimo svježe biljne ekstrakte i visokokvalitetna ulja dobijena hladnim postupkom cijeđenja. Na taj način mami osiguravamo prirodnu, kvalitetnu njegu koja je ujedno sigurna i za bebu”. Mažite se nakon svakog tuširanja, ovisno o tipu kože, trudnicama se  preporučuje koristiti ulja koje vlaže i hrane kožu.

Preporučuje se nanositi ulja nakon svakog tuširanja ili tri do pet puta dnevo, kako bi se postigla elastičnost i gipkost kože, pa kod jako suhe kože njezi treba pridati izuzetnu važnost te se mazati onoliko puta koliko je potrebno da se osjećate ugodno u svojoj koži. Također, trudnicama se preporučuje i samomasaža, jer majka najbolje osjeti svoju bebu, te može prilagoditi intenzitet pritiska, toplinu dlanova, smjer pokreta, te se na taj način uspostavlja i komunikacija majke i djeteta.

Kako spriječiti pojavu strija?

Budući da su strije jedan od najčešćih problema s kožom koji muče trudnice kod strija je posebno važna masaža trbuha s ciljem hranjenja, hidratacije i održavanja kože elastičnom. Jednako tako, cijelo tijelo je osjetljivo jer se mijenja pa se strije znaju javiti na nekim mjestima gdje ih ne biste očekivali.

Važno je odvojiti vremena za njegu, mazati se nakon svakog tuširanja ili kupanja, te posebno voditi pažnju oko njege trbuha, područja grudi, bokova i donjeg dijela leđa. Koži lica potrebna je posebna briga. Kad je riječ o njezi lica, koje je najizloženije pogledima, ali i vremenskim uvjetima i zagađenjima iz okoliša, kožu lica treba održavati s posebnom pažnjom i zbog blizine sluznice usta, nosa, očiju i ušiju.

S obzirom da voda kojom se umivamo sadrži hlor, važno je nakon umivanja koristiti vodicu, serum ili blagi sapun s antioksidansima. Tek potom se nanose ulja za vlaženje i dohranu kože.