20
sep

Kako njegovati lice u jesen

Njega kože u jesen: Lice traži nježnije čišćenje i bogata ulja

Jesenji dani vrijeme su kad’ rezimiramo štetu koju je licu nanijelo ljeto. Premda to godišnje doba vežemo isključivo uz pozitivne asocijacije, more i zabavu, svakodnevno sunčanje uzima svoj danak kad je riječ o koži lica. Srećom, jesen je pravo vrijeme za posvećivanje tom zadatku

Hladni i vjetroviti kratki jesenji dani znak su da moramo posvetiti malo više pažnje koži lica. Pri redovitoj eksfolijaciji lica pametno je koristiti uljne preparate. Oni će koži dati dovoljno vlage da izdrži suhe i vjetrovite dane, ispod mnogo slojeva odjeće. Veoma je važno vlažiti kožu svakodnevno – najbolje je to raditi odmah nakon kupke i sušenja ručnikom, tako da se sva vlaga ispod preparata odmah “zarobi” u kožu.

 

Izmjenom godišnjih doba i koža se postepeno mijenja. U ovome “prijelaznome” razdoblju oni s masnijom kožom primjećuju kako im je koža normalnija, dok drugi imaju problema sa suhom kožom. Sukladno tome, treba prilagoditi i preparate koje koristite. Svi koji imaju problema s određivanjem tipa kože pomoći će si posjetom kozmetičarki – ona će nizom jednostavnih pitanja u tren oka odrediti o kojem je tipu kože riječ ili posjetom našim promocijama gdje će stručno osoblje u samo nekoliko koraka na licu mjesta ustanoviti o kojem se tipu kože radi.

Nježniji tonik za čišćenje

U hladnijim mjesecima koži ne odgovara agresivan tonik koji je ljeti čistio višak sebuma. Najbolji izbor je nježnija varijanta na bazi prirodnih vodica (cvijetne vodice) koje izvrsno vežu vlagu i poboljšavaju hidrataciju kože.

Ulja za hladnije dane 

Nakon čišćenja lica, koži trebaju preparati koji će je nahraniti. Prvi korak prije nanošenja krema ili ulja su serumi, koji su koncentriraniji od krema. Preporučuje se koristiti serume koji dubinski obnavljaju kožu – oni na bazi lavande i lješnjaka je učvršćuju, dok serumi sa bundevom ublažavaju tamne mrlje. Kombinaciju ovih  ulja možete pronaći u AMAMA serumu.

Dermatolozi umjesto krema preporučuju hladno prešana ulja koštica marelice, pšeničnih klica, susama i ulja sjemenki lana bogato vitaminima A,B,C, E i F te mineralima: kalcij, selen, bakar, željezo, cink, magnezij a koji pomažu u vlaženju i obnovi kože.

Prehrana je, dakako, jednako važna za lijep izgled. Iako su vrući dani prošli, hidratacija je izuzetno važna, pa zlatno pravilo osam čaša vode dnevno i dalje vrijedi. Konzumacija svježeg jesenjeg voća i povrća poput jabuka, poriluka, kukuruza, brokule, mrkve i grožđa pomoći će licu svojim vitaminima A, B, C i E te obiljem željeza, cinka, kalija i kalcija!