08
dec

Još jedan pravi zimski dan

Uz idiličnu atmosferu vjetra koji izvodi svoj zimski koncert igrajući se snježnim pahuljama, obavili smo još jedan nezaboravan photoshooting. „Obzirom da je snježni pokrivač zabijelio naš grad te okolna brda i planine odlučili smo iskoristiti veličanstveni prizor i približiti mladima važnost prirode i zdravog načina života.“

Vjetar i snijeg zasigurno nisu saveznici ljepote, kao ni ostali vremenski uvjeti koji nas očekuju idućih nekoliko mjeseci, poput hladnoće i kiše. Koži nisu naklonjene ni česte promjene temperature kada se iz zagrijanih prostorija naglo izlazi na velike hladnoće, a šteti joj i suh zrak u zatvorenim prostorima u kojima u zimskim mjesecima provodimo većinu vremena. Suha, zategnuta koža na licu, ispucale usne, hrapavost i crvenilo po rukama i tijelu, sve su to pokazatelji da koža gubi elastičnost, gipkost, svježinu zbog čega postaje sklona borama.

Za zdravu i blistavu kožu vitamini su iznimno važni, ne samo kada ih nanosimo putem različitih seruma i ulja, nego i kada ih u organizam unosimo kroz namirnice. Ishranu treba obogatiti vitaminima B, te posebno vitaminima A, C, i E.  Vitamin C najbolje je konzumirati kroz svježe voće i povrće. On ima važnu ulogu u jačanju imuniteta, koži osigurava svjež izgled, poboljšava elastičnost i tonus krvnih žila, te sprječava njihovo oštećenje kod izlaganja velikim temperaturnim promjenama. Vitamina E ima u orašastim plodovima, a njegova je važnost u tome što umanjuje štetno djelovanje vanjskih čimbenika.

Uživajte u galeriji naših fotografija